Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /customers/1/1/b/roderag-webdesign.nl/httpd.www/sites/all/modules/antispam/antispam.module on line 2075 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/1/1/b/roderag-webdesign.nl/httpd.www/sites/all/themes/drupalexp/includes/lessc.inc.php on line 717 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/1/1/b/roderag-webdesign.nl/httpd.www/sites/all/themes/drupalexp/includes/lessc.inc.php on line 1768 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/1/1/b/roderag-webdesign.nl/httpd.www/sites/all/themes/drupalexp/includes/lessc.inc.php on line 2424 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/1/1/b/roderag-webdesign.nl/httpd.www/sites/all/themes/drupalexp/includes/lessc.inc.php on line 2478 Afbeeldingen op je wordpress website. - tips 49-65 | RodeRag webdesign

Afbeeldingen op je wordpress website. - tips 49-65

 1. De featured image of uitgelichte afbeelding heeft een speciale functie op je website.
 2. Je ziet je featured image niet altijd direct terug als je je net aangemaakte bericht of pagina gaat  bekijken.  
 3. Per pagina of bericht/post kies je een featured image en je thema bepaalt waar deze afbeelding gebruikt wordt en meestal is dit in overzichten. Bv je berichtenlijst op je blogpagina.
 4. Je featured image wordt ook gebruikt bij weergave op diverse social media als je een link plaatst naar een pagina of bericht op je website.
 5. Zorg dat de afmetingen goed passen bij de social media die je wil gebruiken om je website/webpagina/blog artikel te promoten.
 6. De bestandsgroottes van je afbeeldingen (dus niet de afmetingen van de afbeelding!!) zijn samen in grote mate bepalend voor de laadsnelheid van je webpagina en hoe goed je daarop scoort in de zoekmachines. Met (online) tools kan je afbeeldingen geschikt maken voor gebruik op je website.
 7. Alle afbeeldingen die je gebruikt op je website worden in je media bibliotheek ('dashboard' --> ‘media’) gezet, van waaruit je ze opnieuw kan gebruiken.
 8. Geef je afbeelding, vóór het uploaden naar de mediabibliotheek, een bestandsnaam die relevant is met betrekking tot je tekst en waar je op gevonden wil worden. Zoekmachines kunnen de afbeelding slecht ‘lezen’ maar de bestandsnaam natuurlijk wel.
 9. Na uploaden kan je details van je afbeelding invullen. Neem hier even de tijd voor. Het geeft zoekmachines weer wat extra informatie en je kan waar je op gevonden wil worden nog eens onder de aandacht brengen.
 10. Vul het ‘alt’ veld (alternatieve tekst) in met een tekst waardoor het voor blinden en slechtzienden duidelijk wordt wat er op je website getoond wordt; de tekst wordt aan hen voorgelezen. Dit draagt bij aan de gebruikersvriendelijkheid van je website. Ook dat is waardevol voor zoekmachines.
 11. Het ‘title’ veld (afbeeldingstitel) heeft dezelfde functie als het ‘alt’ veld als het gaat om zoekmachines en visueel gehandicapten. Daarnaast wordt de inhoud van het title veld als hint op het beeldscherm getoond wanneer je sitebezoeker met de muis over je afbeelding gaat. Maak slim gebruik van beide velden en laat ze aanvullend zijn. Het is tenslotte ook niet leuk als je twee keer hetzelfde voorgelezen krijgt. Als je afbeelding linkt naar een andere pagina, geef dit dan ook aan in je title veld.
 12. Vul ook het onderschrift in. Onderschriften worden vaak gelezen en het geeft je de kans om het belangrijkste punt, dat je wilt overbrengen, te herhalen.
 13. Door deze gegevens juist in te vullen wordt je ook gevonden in Google Afbeeldingen.
 14. Standaard slaat wordpress je afbeelding in 3 formaten op.
 15. Die formaten (n pixels bij n pixels, breedte x hoogte)  kan je kiezen bij ‘instellingen’ --> ‘media’ op je dashboard.
 16. Plugins en thema kunnen ook beeldformaten toevoegen.
 17. Hoeveel beeldformaten van 1 afbeelding worden er gemaakt? Via ftp is dat na te gaan op je server. Zoek in de map ‘uploads’.
 

Vragen, opmerkingen of aanvullingen plaatsen? Dat kan hieronder! Ik hoor het graag.

Karin

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

plain text comments

 • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Wil je de tips liever als pdf ontvangen?

 

Lees je liever mee vanaf papier? Begrijpelijk! Dat vind ik ook fijner als het gaat om grotere documenten. En dat kan;

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt de pdf download link in je mailbox!

Met het aanvragen van mijn nieuwsbrief ga je akkoord met mijn privacybeleid en geef je toestemming voor het verwerken van de persoonsgegevens die je hier hebt ingevuld.
* Verplicht veld